marți, 6 ianuarie 2009

Ghidul cocalarului interplanetar

Generaţia “manele”, cunoscuţi ca şi “cocalari” scurtă introducere:

1. Cocalarul nu are o definitie. El este un mod de viata, un concept sublim, ce nu poate fi atins decat prin perfectiune. El nu se invata, el exista.

2. Intr-un grup de oameni, cocalarul mereu va iesi in evidenta prin urmatoarele:

- va asculta muzica tare - evident, manele - pe care o va fredona, miscandu-si capul lasciv in stanga si in dreapta, ca acei caini de jucarie de pe bordul soferilor de RATB.

- parfumul lui, amestecat cu mirosul de transpiratie, va imbia orice persoana, iar daca e de sex feminin, se va uda toata.

- hainele lui trebuie sa fie musai la moda, dar o copie kitchoasa a modei, luate neaparat din Europa/Dragonul Rosu. Daca esti un cocalar mai elevat, vei baga de seama ca poliesterul primeaza, alaturi de sclipici, capse, metale etc.

- pantofii sunt ori cu bot de crocodil impaiat, putin ridicat din cauza mersului - de obicei, isi iau pantofii cu unul sau doua numere mai mari, pentru ca ei inca cred ca are legatura cu dimensiunea penisului -, neaparat purtati cu soseste de cu totul alta culoare.

- atat hainele, cat si pantofii trebuie sa fie de “famous brands”: adidas, nike, puma, all star. Nu conteaza ca in rest nu au bani nici sa isi cumpere tigari; cocalarii mereu isi vor lua cele mai “shukare” accesorii.

3. Prin natura lui, cocalarul este prost. Foarte prost. De aceea, el simte nevoia acuta de a vorbi tare si de a se face auzit, chiar daca spune o prostie. De aceea, se ia de lume pe strada, ca sa dovedeasca el cat de “jmecher” este. Si, in general, lumea vizata sunt ori fetele/femeile, ori persoanele in varsta, pentru ca ambele categorii posteaza in “neajutorati”.

4. Cocalarul crede ca scoala este ceva dispensabil, si, prin urmare, ca toti profesorii “ie prosti”. Asta este motivul pentru care profesorii sunt cei batjocoriti, batuti, flegmati si multe altele. Comportamentul cocalarului in timpul orelor este mai mult sau mai putin dezgustator, ajungand la un moment dat a fi confundat cu o maimuta in momentul imperechierii.

5. Cocalarul se crede irezistibil. Inzestrat cu toate criteriile de mai sus, la care adaugam un lant de aur, un telefon smecher si cativa bani care sa ia ochii don’soare vizate, cocalarul se va da la tot ce misca. Cu cat e mai frumoasa fata, cu atat mai mult va aspira si va incerca. Textele sunt aceleasi, clisee pe care le stim cu totii, de la “Ce faci, papusa”, pana la “Ma duc sa-mi caut gagica. Te intereseaza?” - da, se intalnesc si asemenea cazuri.

6. Cocalarul se inmulteste. Prin atitudinea “cool”, “jmechera” si de “superioritate” pe care o are, acest specimen va atrage dupa el adepti. Iar ciclul se va repeta. Adeptii vor sta la inceput in spatele cocalarului-sef, invatand meserie. De aceea putem observa grupuri unde toti membrii sunt identici, dar numai unul vorbeste. Ceilalti mai au de dobandit calitati. Cocalarul se raspandeste mai mult decat am dori. Nu este unul cumva si la tine sub pat?

Dacă aveţi şi alte sugestii sau cunoaşteţi alte caracteristici ale cocalarului modern nu ezitaţi să le spuneţi aici printr-un comment şi dacă sunt destul de bune, le vom şi include în articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu