joi, 11 decembrie 2008

Baga la cap

Sexul este benefic sanatatii

Adevarat:
Potrivit unui studiu recent:
Este recunoscut de specialisti faptul ca sexul este benefic sanatatii. Aproape toata lumea stie ca sexul stimuleaza producerea hormonilor "fericirii", hormoni care dau acea stare de bine dupa incheierea actului sexual.
Pe langa aceasta, s-a dovedit ca sexul poate fi si un adevarat calmant pentru dureri. In timpul actului sexual, creierul elimina hormonul numit oxitocina, ajutand la combaterea stresului si a durerilor de doua ori mai eficient decat un analgezic obisnuit.
Daca nu te-ai simtit niciodata atras de banda de alergat sau de sala de sport, te vei bucura sa afli ca, in timpul actului sexual, bataile inimii cresc de la 70 la 150 pe minut, valoare comparata cu efortul depus de un halterofil. Actul sexual are acelasi efect ca 15 minute de alergat, iar 30 de minute de sex ard aproximativ 200 de calorii.
Pe langa faptul ca sexul antreneaza aproape toate grupele de muschi, activitatea sexuala regulata produce colagenul, substanta atat de cautata si folosita in produse cosmetice, pentru imbunatatirea calitatii pielii. Cercetatorii americani au descoperit faptul ca, cei care au o activitate sexuala regulata, arata cu pana la 3 ani mai tineri comparativ cu cei care prefera abstinenta.
Lista de beneficii nu se incheie aici. Daca esti o persoana mai tot timpul racita sau predispusa la imbolnaviri, afla ca sexul intareste sistemul imunitar. Sexul duce la producerea anticorpilor, proces valabil doar in cazul celor care au o activitate sexuala regulata.
Desi poate parea ireal, datorita stimularii fluxului sangvin, sexul mareste sanii femeilor cu pana la 25%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu