joi, 22 ianuarie 2009

Totul pentru "U"



Iubirea fata de simbolul Universitatii nu poate fi masurata, interpretata sau inteleasa in cateva cuvinte. Intre suporteri si "potcoava" s-a cizelat o relatie care dainuie de 90 de ani, o dragoste bazata pe valori morale, pe incredere, respect, bun simt si dragoste pentru sport.

"U" s-a nascut ca o idee si a inceput sa existe ca un concept datorita fanilor care au inglobat in aceasta echipa toate trairile lor. Universitatea a devenit in foarte scurt timp o familie in care primordial este promovarea spiritului universitar, cinstirea simbolului si respectul de sine.

La "U" s-au adunat mereu elitele astfel incat, aici au dansat pe teren jucatori ca Ivansuc, Guga, Campeanu, Mircea Luca, Dan Anca. "U" a creat simboluri si caractere incomparabile. Jucatori care si-au pus intreaga viata in slujba Universitatii si nu s-au mai despartit de simbol decat la moarte.

Ne-am multumit mereu cu putin deoarece scopul Universitatii nu a fost niciodata acela de a castiga trofee. "U" exista si pentru noi e suficient. Acest simbol ne-a intrat in sange ca un drog si ne-a transformat vietile intr-o clipa.

Am invatat istorie alaturi de "U", am invatat ce e dragostea, sacrificiul, emotia, extazul, mandria, deziluzia, tradarea, minciuna, onoarea, caracterul, hotia, respectul, cinstea. Am invatat sa ne exteriorizam prin cantece si poezii inchinate Universitatii. Am colindat toata tara cu echipa noastra draga si le-am aratat tuturor de ce noi suntem superiori. Nu prin joc, ci prin atitudinea si identitatea aratata. Am invatat de-a lungul vremii sa ne aplaudam la final adversarii daca acestia au fost mai buni si sa-i cinstim dupa meci cu o bere. "U" ne-a maturizat, ne-a invatat sa traim, sa fim vii, sa zambim si sa ne ridicam de jos.

Nici razboiul, regimul comunist, lipsa banilor, Lex Luthorii, scroafele securiste, presedintii corupti, impresarii fara scrupule, fotbalistii de carton sau instructorii sportivi nu au reusit sa ne distruga. Dimpotriva, ne-au facut sa fim mai puternici, mai darzi, mai bataiosi, mai atenti.

Datorita Universitatii ne-am facut amici pe care-i stim de-o viata si ii consideram frati. Avem mii de povesti pe care asteptam sa le spunem nepotilor si sa le aratam ce inseamna "U". Asteptam sa pasim cu ei de mana pe stadion si sa le imortalizam uimirea si infrigurarea. Sa ne aducem aminte de emotiile noastre, de copilaria in care ne coseam pe cearceafuri albe un "U" din panza neagra, de meciurile in care tot stadionul vibra iar apele Somesului parca stateau in loc.

Universitatea nu poate fi definita, ea trebuie traita pentru a fi inteleasa. Zece mii, cinci mii, sase sute sau douazeci, cei ce vom ramane alaturi de acest simbol pana la capat vom ramane curati si unici. Pentru ca noi suntem "U" iar "U" suntem toti!

29 ianuarie 2009, ora 16:00, B-dul Eroilor.

Arata ca iti pasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu